De locatie wordt in september overgenomen en voortgezet met de beschikbare apparaten en de bestaande menu’s waaronder Doner, Shoarma en Pizza en Kapsalon.
Op basis van klantwensen wordt het menu meer en meer Syrisch, waardoor de Italiaanse Pizza’s verdwijnen en er meer kan worden gewerkt met authentieke recepten en verse ingrediënten. Speciale huisgemaakte shoarma is hiervan een voorbeeld. Maar ook het gebruik van diverse soorten Syrisch brood geeft het menu meer en meer een Syrisch karakter.
Ondanks een brand blijft het restaurant groeien en wordt het menu uitgebreid met voorgerechten en nagerechten uit Syrië, deels vegetarisch. Gezonde salades en kleine voorgerechten (Mezze) worden meer en meer verkocht.
Door de Corona maatregelen moet het restaurant deels dicht, maar Bloem van Damascus groeit heel hard door de afhaal- en bezorg mogelijkheden. Met name de nieuw geïntroduceerde BBQ houtskool grillgerechten en rijst worden populair.
Het menu wordt completer door toevoeging van nagerechten, zoals Syrische drankjes en ijs in combinatie met huisgemaakte zoetigheden zoals Syrische Baklava. De aankleding van het restaurant wordt aangepast als een eerbetoon aan de kleuren en het ontwerp van de Khan As’ad Pasha, de grootste caravanserai of pleisterplaats voor zijderoute reizigers in Damascus.
Na Corona vinden de klanten hun weg terug naar het restaurant. Maar daarnaast wordt ook gestart met catering en het verzorgen van feesten. Plannen voor de verbouwing van het (inmiddels te kleine) restaurant worden goedgekeurd, zodat in 2023 het restaurant kan uitbreiden.
Bloem van Damascus 2024 . All Rights Reserved.