Over ons

Ik ben Ibrahim Alzoubi en kom uit een familie van chef koks uit Syrië. Ik ben gestart in het restaurant van mijn ouders toen ik 6 jaar oud was en werk sindsdien in diverse restaurants.

Ik heb gewerkt in Abu Dabi, Libanon, Syrië en Libië. Ik had een eigen restaurant in deze landen.

In 2014 ben ik gevlucht naar Nederland en sinds 2017 heb ik mijn eigen restaurant in Breda.
Onze gerechten Ik presenteer in mijn restaurant de traditionele Syrische keuken met bekende favoriete gerechten, maar ook met gerechten op basis van familierecepten. Vele Arabische kruiden en specerijen geven de gerechten de typische smaak en geur van het Midden Oosten. Alle gerechten worden vers bereid in ons restaurant.

Ons verhaal

Het eerste menu omvatte een verscheidenheid aan Arabische en Turkse gerechten zoals pizza, döner, en anderen, naast een aantal Nederlandse gerechten. Maar al gauw bleken de Syrische gerechten het populairst.

Sinds 2019 bevat het menu van Bloem van Damascus alleen nog maar Syrische gerechten. Het succes van het restaurant is daardoor alleen nog maar toegenomen en de toestroom van Arabische en Nederlandse klanten naar het restaurant werd groter en groter. En dat allemaal als gevolg van de waardering voor de Syrische gerechten,  zoals tabbouleh, fattoush, Syrische rijst en anderen.

In 2020 is een speciale grill geinstalleeerd voor op houtskool gegrilde gerechten. Deze grill geeft een extra speciale smaak aan de gerechten.

 

Chef Ibrahim is een ambitieus persoon en is altijd vernieuwend bezig  en zoekt naar het beste. Hij is niet tevreden met de reeds behaalde successen en wil naar de top.

Daarom is Chef Ibrahim bezig om het restaurant uit te breiden om nog meer klanten te ontvangen, en streeft hij ernaar om alle soorten maaltijden voor ontbijt, lunch en diner aan te bieden.

Bloem van Damascus is nog maar net begonnen en wie weet waar we eindigen. We zullen onze missie vanuit ons hart uitvoeren en u altijd de beste ervaringen geven.

Wij maken echt eten met de hand, vers op bestelling.
Het is niet de snelste manier – het is de juiste manier.

signer 2

Druk op

Ibrahim is eigenaar en chefkok van Bloem van Damascus: ‘Ik begon met koken toen ik zes was’

press-600x164 copy

Liefhebber van Bloem van Damascus? Zoals aanbiedingen?

Wees als eerste op de hoogte van onze nieuwste menu-items en laatste aanbiedingen.

    Elke maandag wij zijn gesloten